Áčko, béčko i dorost vítězně

Polička – A mužstvo  1:3 (0:2)

Branky: 27. Dominik Oliva (pen), 42. Václav Vančura, 70. Milan Březina
Sestava: Šutovec – Machačný, Novák, Březina, Václav Rokyta (90. L.Voženílek) – V.Voženílek (90.Hladík), Forman, Janecký, Oliva (88.Vojtěch Rokyta) – Vančura (83.Hřečín), Hejcman

Do Poličky jsme odjížděli s pokorou a cílem uhrát nějaké body.
První poločas byl z naší strany opět slušný. Snažili jsme se být aktivní a konečně proměňovat vytvořené šance. Ve 26. minutě po faulu na Vojtu Voženílka proměnil bezpečně penaltu Dominik Oliva – 0:1. Ve 30. minutě postupoval sám na branku Hejcman, v tandemu měl V. Voženílka, ale situace nebyla dobře… gólově řešená. Ve 34. minutě zahrozili domácí, ale Šutovec byl připraven. Ve 42. minutě se za faul na Nováka ujal přímého kopu Vašek Vančura a bylo to 2:0.
Druhý poločas jsme kontrolovali hru, ale v 66. minutě přišla komplikace. Domácí se přihrávkou ze středu hřiště dostali za naší obranu a vyběhnutý Šutovec nešťastně trefil domácího útočníka a ten dával do prázdné branky – 1:2. Domácí trošku ožili. Důležitý zákrok ale předvedl Kuba Šutovec v 67. minutě, když domácí zahrozili z naší pravé strany. Naše odpověď byla velmi rychlá. Přímý kop v 69. minutě opět velmi dobře zahrál Vančura a z dorážky vstřelil branku Milan Březina – 1:3. Toto byl důležitý moment utkání. V 72. minutě oslovil Janecký Vančuru, který postupoval ze strany sám, ale jeho střela těsně minula branku. Konec zápasu jsme si zkušeně pohlídali. V 87. minutě mohl ještě navýšit skóre Hejcman, ale v zakončení mu už chyběla přesnost. A tak zaslouženě bereme tři body.

Trenér Leoš Cirkl:
Hráči utkání zvládli dobře a musíme je pochválit za předvedenou hru a příkladnou bojovnost. Opět týmový výkon a konečně přicházejí vstřelené branky.
Nebudeme vyzdvihovat jednotlivce, pochvala pro celý tým.
Zasloužené vítězství.



Starý Mateřov – B mužstvo  0:1 (0:1)

Branka: 7. Daniel Dlask
Sestava: Sirůček – Václavek, Martin Beránek, Husák, Kmoníček – Štainer, Novotný, Tomáš Hladík, Pištora – Dlask, Milan Hladík

Vlivem početné marodky a souběžně hrajícího utkání našeho A-mužstva odjížděla naše rezerva do Starého Mateřova s dvanácti hráči, z nichž ne všichni byli zcela fit. Do sestavy se vrátil mimo jiné nestárnoucí Novotný a Pištora a na našem výkonu to bylo znát. Naši od prvních minut působili klidným, sebevědomým dojmem. Již v 7.minutě utkání nás poslal do vedení Dlask, který využil míč za obranu a přeloboval padajícího domácího brankáře. Po celý první poločas jsme byli lepším celkem a vypracovali si několik dalších slibných příležitostí. Bohužel brankový účet utkání se nám navýšit ale nepodařilo. Soupeř hrozil především ze standartních situací, které se nám úspěšně dařilo likvidovat.
V druhém poločase se hrál důrazný a fyzicky náročný fotbal. Domácí se snažili o vyrovnání, avšak nedařilo se jim najít recept na naši konsolidovanou obranu. Naše mužstvo hrozilo z brejků, kdy se ve slibných šancích několikrát ocitli Dlask, Milan Hladík, Štainer a Pištora. Pojistku jsme však nepřidali. V závěru utkání pak unikal sám na brankáře Pištora, který byl domácím obráncem zastaven za cenu faulu, který byl sudím milosrdně oceněn pouze žlutou kartou.
Pochvalu zaslouží celý tým, který jednotně bojoval od první do poslední minuty a zejména pak kapitán Novotný, který dokázal do našich řad vnést potřebný klid a fotbalové umění. Sice se dle jeho slov bude z utkání léčit celý týden, ale věřím, že nám v nadcházejících utkáních ještě nejednou pomůže.



Dorost – Lanškroun  2:0 (1:0)

Branky: 38. Adam Vosáhlo, 77. Martin Růžek
Sestava: Sirůček – Piskač, Věříš, Hladík, Košař (73. Růžek), Vosáhlo, Sekyrka, Katzer, Hrobař, Hrobař, Husák, Vančura 



FC Jiskra 2008 – Starší žáci 3:1 (1:0)

Branka: 44. Kryštof Pohanka
Sestava: Zelinka – Hataš, Macháček, Hývl, Kozubek M. – Kozubek L., Horáček, Kobera, Král – Hauser, Pohanka
Střídající: Žídek, Štrobich, Gamper, Havrda

Na první jarní zápas jsme bohužel vycestovali nekompletní. V zimní pauze ukončil kariéru brankář Hamr, v týdnu omarodili Čapek a Dostál. Zápas byl od začátku až do konce velmi bojovný. Z jedné akcí domácích jsme po odraženém balónu prohrávali 1:0 a šlo se do kabin. Do druhého poločasu jsme na soupeře „vlétli“ a zaslouženě vyrovnali. Bohužel euforie byla větší než koncentrace a opět jsme prohrávali. V posledních 15 minutách bylo na hřišti jen jedno mužstvo a to jsme byli my. Bohužel bez efektu a tak v samém závěru soupeř po brejku udeřil ještě jednou. Tým si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost, ale i mínus za přístup k utkání. Pochvalu zvlášť zaslouží Hývl a mladší žáci Zelinka, Kozubek a Kobera.



FC Jiskra 2008 – Mladší žáci 7:0 (4:0)

Sestava: Zelinka – Gasparovič, Kobera, Rosenberger, Havrda, Kubín, Gamper, Kozubek L., Rob, Mercl, Štrobich, Širůček

Od začátku se hrálo na těžkém terénu a to víc vyhovovalo domácím. Byli rychlejší, přímočařejší, lépe se pohybovali a kombinovali. Ani to že jsme neměli 4 kluky ze základní sestavy nás ale neomlouvá, že jsme vlastně za celý zápas vystřelili jen jednou na bránu. Byli jsme všude pozdě, prohrávali osobní souboje a prostě jsme nestíhali. Na to že byl soupeř po podzimní části poslední, tak nám uštědřil pěkný výprask. Doufejme, že se naši kluci proberou a už ve středu proti Bohdanči předvedou lepší výkon. Soupeři gratulujeme k vítězství.



Starší přípravka

Starší přípravka – Litomyšl 1:6
Branka: Ondřej Moravec

Starší přípravka – Dolní Újezd 5:5
Branky: Ondřej Moravec 3x, Kamil Stoklasa, William Hoy

Starší přípravka – Slatiňany 3:6
Branky: Ondřej Moravec 2x, William Hoy

V prvním zápase proti Litomyšli jsme se porazili sami. Jako bychom zapomněli hrát fotbal. Soupeř, kterého jsem v minulé sezóně herně přehráli, nekompromisně trestal naše chyby.
Další dva zápasy byly velice vyrovnané. Kluci se dostali do tempa a vzpomněli si na zažité mechanismy. A na to se již dalo koukat. Škoda nevyužitých gólových šancí. Herně tedy poslední dva zápasy v pořádku. Výsledek neřeším.



Mladší přípravka

Mladší přípravka – Litomyšl 3:10
Branky: Honza Pilný, Štěpán Heřmánek, Gabriell Domniku

Mladší přípravka – Dolní Újezd 1:1
Branka: Štěpán Heřmánek

Mladší přípravka – Slatiňany 7:4
Branky: Honza Pilný 2x, Jéňa Blümel 2x, Štěpán Heřmánek 2x, Natálka Šnytrová 1x

Sestava: Šnytrová – Domniku, Kopecký, Heřmánek, Pilný, Blümel, Marek

V neděli, 10.4.2022, jsme zahájili jarní část sezóny 2021/2022 a to na domácím hřišti v Přelouči. Utkat se s námi přijeli týmy z Litomyšle, Dolního Újezdu a ze Slatiňan. Díky hodně omluvenkám jsme se bohužel nesešli ve velkém počtu a 3 zápasy jsme museli odehrát pouze v 7 lidech. To nám ovšem nemělo bránit v tom, abychom v zápasech nepředvedli to, co se jsme se učili celou zimu a na nedávném soustředění. Bohužel, nepředvedli. K jednotlivým zápasům. 
První zápas jsme se utkali s Litomyšlí, tedy s týmem, se kterým jsme na podzim sehrávali krásné, vyrovnané zápasy. Tentokrát tomu tak ovšem nebylo. Úplně nám utekl začátek a začali jsme hrát až za stavu 0:3. V následujících 10 minutách v prvním poločase je potřeba vyzdvihnout snahu a bojovnost některých hráčů, ovšem to je asi tak vše, za co se dá pochválit. Hře chybělo jinak úplně vše, nahrávka, prosazení se jeden na jednoho, střela, vracení se do obrany. Druhý poločas už byl plně v režii Litomyšle a soupeř zaslouženě vyhrál 10:3.
V druhém zápase jsme se utkali s Dolním Újezdem a nutno říct, že patřil k jedním z nejhorších, jaké jsme za celou sezónu odehráli. Je potřeba uznat, že soupeř byl fotbalovější, ale přehrál nás úplně ve všem a z naší strany jsme ve hře neukázali prakticky nic z toho, co umíme. Výsledek 1:11 je dosti výstižný pro to, co se na hřišti dělo. 
Třetím soupeřem byli Slatiňany a my tak měli poslední šanci si trochu spravit náladu z nepovedeného úvodu jarní části sezóny, předvést se rodičům a domácím fanouškům. Hráči si to evidentně vzali k srdci a poslední zápas už vypadal zcela odlišně. Většina hráčů začala dělat to co umí, makalo se a ono to fungovalo. Ke hře by se dalo ještě vytknout mnoho věcí, které chyběli, ale individuální výkony většiny hráčů a týmová snaha nás posunula k prvnímu jarnímu vítězství 7:4. Na závěr bych rád vyzdvihl bojovný výkon Štěpána Heřmánka po všechny 3 zápasy a rovněž Gáby Domniku, který sehrál dvě skvělá utkání v poli a třetí v bráně. Pevně věříme, že pro nás první jarní zápasy byli dostatečným poučením a že se výkony a naše hra bude s dalšími zápasy zlepšovat.

Napsat komentář