Štainerův hattrick za 14 minut

Moravany B – FK Přelouč B   3:4 (2:0)

Sestava: Sirůček Lukáš – Pokorný Jan, Kačírek Michal, Beránek Martin, Rokyta Václav – Štainer Martin (83. Hudec Tomáš), Novotný Richard, Hřečín Jonáš, Hladík Tomáš (71. Dlask Daniel) – Beránek Milan (85. Cápay Libor), Linhart Jan

Branky: 60., 67., 74. Martin Štainer, 50. Milan Beránek

Béčko přijelo do Moravan s náhradním trenérem Radkem Miláčkem, kterému patří obrovské dík, s cílem navázat na skvělý výkon z prvního poločasu se Sezemicemi. Bohužel nám ale nevyšel vstup do utkání, kdy hned ve 2. minutě domácí trefili tyč a následnou dorážkou šli do vedení. Převzali jsme ale okamžitě otěže, začali kombinovat a přehrávat domácí. Vytvořili jsme si několik šancí, ale zatím jsme nemířili buď do černého nebo nás vychytal brankář. A proto přišel trest, rychlý brejk a vedení domácích o dvě branky. Ke konci poločasu jsme znovu přitlačili, výsledkem toho byly pěkné akce, kdy však bez úspěchu, zakončovali Štainer, Milan Beránek a lobem Hladík. Do druhého poločasu jsme vběhli zase aktivně a od začátku přimáčkli domácí na jejich polovinu. Výsledkem toho byla rychlá branka Milana Beránka a dodání klidu. Pak už začal úřadovat Martin Štainer. Nejdříve v 60.minutě trefil bodlem z vápna k tyči, o 7 minut později se nejlépe zorientoval ve skrumáži po rohu Hřečína a v 74. minutě uzavřel hattrick, když přeloboval brankaře. Domácí pak již nenašli sílu na nějaký zvrat a dohrávalo se celkem v klidu. Na konci zápasu už jen domácí korigovali z penalty na 4:3.

Naše mužstvo předvedlo celkem pěknou, nátlakovou hru, s rychlými náběhy za obranu a připravilo si hodně šancí a zaslouženě vyhrálo. Nutno ale podotknout, že moravanská rezerva má tým složený ze čtyřicátníků nebo kluků do 20ti let a pravděpodobně nebudeme jediní, kdo vyloupil jejich stánek. Takže suma sumárum, 3 body z venku se rozhodně počítají, ale rozhodně to nepřeceňovat. Určitě přijdou mnohem těžší zápasy.

Napsat komentář