finálový turnaj – mladší přípravka

V sobotu, 3.6. 2023, se uskutečnil dlouho očekávaný finálový turnaj krajské soutěže v kategorii mladších přípravek, který se tentokrát odehrál na našem domácím stadionu FK Přelouč. Na tomto turnaji se rozhodovalo o mistrovi letošní sezóny a zúčastnily se ho všechny týmy (až na Paramo Pardubice, které nedorazilo), které krajskou soutěž hráli. Do skupiny nám byly nalosovány týmy z Třemošnice, Dolního Újezdu, Starého Hradiště, Lázní Bohdaneč a Holic. Z naší strany se hrál trochu jiný fotbal než jsme zvyklí, bylo vidět, že na děti trochu doléhá síla okamžiku a význam turnaje, ovšem co nám chybělo na kráse, to jsme dohnali v nasazení. V tom nás velmi mile potěšila i děvčata Karolína Šmídová a Marie Černohousová, která rozhodně neměla žádný zbytečný respekt, že hrají proti klukům. Ve skupině nám opravdu zavařil soupeř z Dolního Újezdu, který nám mnohokrát znepříjemňoval rozehrávku a my si moc dobře byli vědomi, jak je důležité s tímto týmem neprohrát, pokud chceme postoupit do play off. Dlouho byl nerozhodný stav 1:1 díky šibenici Lukáše Jirouška. Těsně před koncem nám ovšem soupeř vstřelil branku na 2:1 a již se zdálo vše ztraceno. S tím se ale nesmířil Eliáš Novotný, který v posledních vteřinách hned po rozehře napřáhl z poloviny hřiště a první zlomový moment v turnaji byl na světě. Remíza nás nechávala ve hře. V dalších zápasech skupiny jsme již nezaváhali a se ziskem 13 bodů za 4 výhry a jednu remízu jsme z prvního místa postoupili do vytouženého play off. 
V semifinále jsme se utkali s týmem z Litomyšle, s kterým máme za dvě sezóny velmi vyrovnané zápase i výsledky. Že bude zaděláno na drama bylo tedy jasné už před začátkem zápasu. Ač doteď byla podpora našich fanoušků úžasná, v semifinále se ještě znásobila a byl neskutečný zážitek sledovat nejen boj našich hráčů na hřišti, ale i našich fanoušků s těmi z Litomyšle. Na semifinále nás dokonce přišel podpořit i Přeloučský mužský A tým a na dětech bylo vidět, jak se před svými dospělými vzory chtějí vytáhnout. Zápas byl po celou dobu velmi vyrovnaný, po individuální stránce nás dokonce tým z Litomyšle přehrával. Naše obrana v čele s v životní formě hrající Natálií Šnytrovou ovšem fungovala skvěle a soupeře málokdy pustila do nějaké větší šance, každá střela na bránu ale naháněla strach. Jenže v brance stál Adam Dvořák, který svým výkonem branku doslova začaroval a jakýkoliv pokus soupeře pochytal. Z tlaku soupeře jsme nakonec těžili my, jelikož Jan Pilný při brejku potvrdil roli střelce a my se ujali vedení 1:0. Hra se tím přehoupla na naší stranu a my na nějakou dobu doslova zamkli soupeře na jeho polovině a nedovolovali mu rozehrát. Vytvořili jsme si několik skvělých příležitostí, ovšem zbrklost a nejspíš i tíha okamžiku nevedla k druhé brance. Soupeř na konci zápasu převzal iniciativu a vytvořil si ještě nějaké šance, ale ve skvělé formě hrající Matyáš Pavlík přidal pojistku v podobě druhého gólu a my tím mohli slavit postup do finále! Finále krajské soutěže, na domácím stadionu, před tolika fanoušky. Co si přát víc než sehrát takovýto zápas, pro všechny naše děti šlo doslova o jejich největší zápas v kariéře.
Ve finále jsme se utkali se soupeřem z Lázní Bohdaneč, který v semifinále porazil Heřmanův Městec, dalšího favorita turnaje. Do zápasu jsme vstoupili skvěle, za mohutného povzbuzování fanoušků jsme se brzy góly Eliáše Novotného a Matyáše Pavlíka ujali vedení 2:0. Nebylo by to ale finále, kdyby nepřišlo drama a tím bylo snížení soupeře na rozdíl jediné branky. Finále z pohledu diváka nejspíš nepředstavovalo moc pohledný fotbal, byl to doslova boj na hřišti. Pro slabší a citlivější povahy to ovšem muselo být náročné, všichni jsme si přáli, aby byl už konec, ovšem čas vůbec neutíkal. Ke konci zápasu ale přinesl trochu klidu Jakub Zapletal, jenž dvěma brankami navýšil náš gólový výčet na 4 a nic na tom už nezměnil ani druhý gól Bohdanče. Se závěrečným hvizdem tak mohli na hřišti propuknout oslavy, na které jen tak nezapomeneme. Při čestném kolečku a plácnutí s diváky se opět připojil i A tým Přelouče, aby vzdal hold našim mladým mistrům krajské soutěže. Oslavy ale neskončili hned po zápase, pokračovali až do večerních hodin. Jelikož se Přeloučskému mužskému B týmu podařilo stát se mistrem okresního přeboru, mohly vypuknout oslavy dvou generací. Děti si běhaly pro podpisy na trika a navečer se pod parkem linuly společné chorály dětí i dospělých, jelikož dva mistrovské tituly, v jeden den, na domácím stadionu, jen tak někdo nepamatuje, jestli vlastně vůbec někdo. Celý sobotní den byl tedy pro nás jedním velkým a nezapomenutelným zážitkem, na všechny hráče jsme po právu pyšní a všichni zaslouží obrovskou pochvalu za to, s jakým nasazením odehráli jak celou sezónu, tak finálový turnaj. Odměnou jim za to není nic menšího, než že jsou MISTŘI !!!!!

Sestava FK Přelouč – mistrů Pardubické krajské soutěže:
Natálie Šnytrová, Adam Dvořák, Lukáš Jiroušek, Eliáš Novotný, Jan Pilný, Matyáš Pavlík, Karolína Šmídová, Marie Černohousová, Jakub Zapletal, Ema Vašutová, Jan Blűml

skupina: Přelouč – Třemošnice 5:1 (branky: Dvořák 3x, Novotný, Pilný)
skupina: Přelouč – Dolní Újezd 2:2 (branky: Jiroušek, Novotný)
skupina: Přelouč – Staré Hradiště 6:1 (branky: Pilný 3x, Novotný, Pavlík, Dvořák)
skupina: Přelouč – Lázně Bohdaneč 6:4 (branky: Pilný 4x, Zapletal 2x)
skupina: Přelouč – Holice 6:3 (branky: Novotný 2x, Pilný 2, Pavlík, Zapletal)
semifinále: Přelouč – Litomyšl 2:0 (branky: Pilný, Pavlík)
finále:  Přelouč – Lázně Bohdaneč 4:2 (branky: Zapletal 2x, Novotný, Pavlík)

1. místo: FK Přelouč , 2. místo: SK Lázně Bohdaneč, 3. místo: TJ Jiskra Litomyšl

JP

Napsat komentář