vítězně jen dorost a přípravky

Libišany – A mužstvo  1:0 (1:0)

Sestava: Šutovec – Novák, Kačírek, Březina, L. Voženílek  – V. Voženílek, Čada, Forman (66. Pištora), Oliva – Vančura, Hejcman

Dnešní utkání jsme hráli s velice těžkým soupeřem. Individuální kvalita hráčů Libišan je vysoká. Věděli jsme, že musíme hrát ze zajištěné obrany a hru moc neotvírat. Jak dostanou domácí více prostoru, okamžitě hrozí gólově. Naši hráči hráli velice zodpovědně a pokyny plnili velmi dobře. Po prvním poločase jsme si říkali, že zkusíme vydržet co nejdéle, bez další inkasované branky a to se nám dařilo. Domácím se nedařilo vstřelit druhou uklidňující branku. Naopak v závěru jsme mohli utkání ještě zdramatizovat.
Naše hráče musím pochválit za předvedený výkon. Bohužel žádné body nemáme, ale vidím od všech hráčů maximální úsilí a snahu. Toho si ceníme.

Pardubičky – B mužstvo  4:1 (3:1)

Branka: 19. Luboš Machačný
Sestava: Sirůček – Kmoníček, Beránek Mar. (53. Katzer), Machačný, T. Hladík – Štainer, Hrečín (61. Pokorný), Husák, Voj. Rokyta – M. Hladík, Dlask

Začátek utkání jsme zvládli solidně a díky hlavičce Machačného jsme šli i do vedení 1:0. To bylo ovšem z naší strany téměř vše. Soupeř nejprve potrestal naši chybu u soupeřova vápna a z následného brejku vyrovnal na 1:1. O pár minut později si pak Machačný zopakoval vstřelení branky hlavou, bohužel do naší brány. Nutno podotknout, že jeho situace v dané chvíli byla opravdu těžká. Od té doby jsme byly statičtí, soupeř nás v tu dobu přehrával ve všech aspektech hry, což využil k navýšení skóre na 3:1. Po poločase se hra vyrovnala. Dvacet minut před koncem utkání jsme mohli Katzerem snížit na 3:2, ale jmenovaný bohužel z deseti metrů netrefil prázdnou branku. Když soupeř z následné akce zvýšil na 4:1, bylo prakticky po utkání. Naše hra v posledních utkáních bohužel značně pokulhává. Musím uznat, že soupeř si tři body zasloužil.

Dorost – Prosetín  3:1 (2:1)

Branky: 18. Adam Vencl, 23. Adam Vosáhlo, 85. Kryštof Köhler
Sestava: Hryněnko – Hývl, Husák Hrobař, Věříš – Košař, Vosáhlo, Piskač, Kamas –Vencl, Kohler
Střídali: Macháček, Čapek, Dostál, Hauser

V sobotu jsme narazili na velmi bojovný tým a měli jsme s tím velké problémy. Ztráceli jsme hodně jednoduchých přihrávek a stálo nás to síly v soubojích, tak i směrem dozadu. Ale pak se krásně trefil Vencl, za chvíli po pěkné akci zakončoval Vosáhlo a vedli jsme 2:0. Ovšem jsme do poločasu ještě vyrobili velkou chybu v obraně a soupeř po rohu trestal. V druhém poločasu se průběh hry nezměnil. Naštěstí po akci Macháčka skóroval Kohler a vedli jsme zase o dva góly. Dále mohli přidat ještě branky Vosáhlo, Macháček, Piskač, ale snad si to necháme na příště.
Pochvalu si zaslouží stopeři Husák s Hrobařem, Macháček a Vosáhlo.

Starší žáci – Slatiňany  1:3 (0:2)

Branka: 53. Michal Kobera
Sestava: Zelinka – Babych, Kobera, Pecka, Balý, Gamper, Hauser, Hataš, Jadrníček, Dostál, M. Kozubek              
Střídali: Žídek, Král, Havrda, Kárníková, L. Kozubek

Celý první poločas byl z obou stran bojovný a většinou se vše odehrávalo uprostřed hřiště. Z obou stran bylo hodně nepřesností a tak většina akcí končila před vápny a nebo střelou, která mířila vedlo nebo ji obránci stačili zblokovat. Soupeř si přece jen po našich nepřesných odkopech vytvořil více šancí a mezi 20 a 30 minutou se dostal do dvoubrankového vedení. A tak i skončil první poločas.
Po přestávkové domluvě se naše hra trošku zlepšila, ale stále jsme nemohli překonat obranný val soupeře. Až po uklouznutí soupeřova stopera se řítil sám na hostujícího gólmana Kobera a po kličce snížil v 58. minutě na 1:2. Poté jsme vše vrhli do útoku, ale bohužel se nám kombinaci moc nedařila a tak jsme si moc příležitostí nevytvořili. A v poslední minutě nás Slatiňany potrestali a z úniku překonali našeho brankáře.
Snaha klukům nelze upřít, ale sráží nás řada nepřesností a hlavně neproměňování gólových šancí. Soupeři gratulujeme k vítězství.

Mladší žáci – Slatiňany  0:2 (0:2)

Sestava: Mercl – Zeman, Kadlec, Štrobich, Gasparovič, Jelínek, Minaříková, Remler, Kubín, Kocourek, Dvořák, Hoy, Rob, Resenberger, Moravec, Mareček, Širůček, L. Kozubek

Nehráli jsme dobrý fotbal. Bez ohrožení soupeřovi branky nemůžeme vstřelit branku. Až na několik jedinců výkon neměl šťávu a nasazení.

Mladší přípravka

Mladší přípravka – Lázně Bohdaneč  3:1
Branky: M. Pavlík 2x, Pilný

Mladší přípravka – Litomyšl  8:3
Branky: Pilný 3x, Blüml 2x, M. Pavlík, Dvořák, Novotný

Mladší přípravka – Dašice 2:0
Branky: Blüml, Novotný

Sestava: Jan Blüml, Jan Pilný, Natálie Šnytrová, Ema Vašutová, Eliáš Novotný, Adam Dvořák, Bruno Domniku, Jan Pavlík, Matyáš Pavlík

V neděli, 18.9. jsme odehráli 3. kolo krajské soutěže. Turnaj se odehrál v Dašicích, kde nám kromě domácích byli soupeřem Litomyšl a Lázně Bohdaneč. Kvůli nepříznivému počasí jsme došli ke vzájemné shodě, že sehrajeme zkrácené zápasy. Díky tomu, že se hrálo v dešti, se nehrál příliš pohledný fotbal, ale naši kluci a holky se s tím poprali ze všech nejlépe. Radost nám udělalo pár přímočarých průnikových nahrávek, které vždy znamenali gólovou šanci nebo rovnou gól. Naopak jsme v turnaji měli celkem problém s produktivitou, kdy kromě jednoho povedeného střídání proti Litomyšli, ve kterém jsme dali 4 góly, jsme šance zahazovali jak na běžícím pásu. Jelikož jsme ale soupeře do moc šancí nepustili, tak i to málo nám stačilo ke třem vítězstvím. Za zmínku stojí skvělá premiéra Matyáše Pavlíka, který s námi jel poprvé a hned se uvedl třemi góly a rádi bychom poděkovali našim děvčatům, která nám v nepříznivém počasí vytvořila fantastický servis pro naše hráče na střídačce. Děti měli střídačku zastřešenou deštníky, navíc byli zahřívané z venku dekami a zevnitř čajem. Děkujeme.

Napsat komentář