Áčko doma konečně vítězně

A mužstvo – Litomyšl  1:0 (0:0)

Branka: 50. Tomáš Husák
Sestava: Skalický – Novák, Kačírek, Březina, L.Voženílek  – V. Voženílek (90. Lipavský), Pištora (46. Husák), Forman, Oliva (67. Vančura) – Koch, Hejcman (89.Vác.Rokyta)

V bojovném utkání získalo naše A-mužstvo první tři body v soutěži. Po celé utkání jsme byli aktivnějším a naše pozorná obrana dirigovaná tentokrát zkušeným Kačírkem nedovolila hostům za celý zápas ani jednu vyloženou šanci. Po vyrovnaném úvodu měl první příležitost Novák, ale po rohu hlavičkoval v 19.minutě nad. Ve 28.minutě se po centru dostal k míči Březina, ale brankář hostí jeho střelu vytáhl na tyč. O dalších osm minut později zblokovala obrana hostí bombu Kocha. Krátce po přestávce se dobře zorientoval ve vápně střídající Husák a s přehledem přehodil brankáře hostí – 1:0. Hned v 51.minutě se dostal do zakončení Hejcman, ale obrana hostí jeho pokus v poslední chvíli zblokovala. V 65.minutě se ocitl v dobré příležitost V. Voženílek, ale pálil jen nad branku hostí. V 78.minutě našel perfektní přihrávkou Vančura ve vápně volného Hejcmana, ten však z 10 m vysoko přestřelil. V 83.minutě mohl naše vedení pojistit V. Voženílek, ale po přihrávce Hejcmana trefil je brankáře hostí. V posledních minutách pak získali hosté územní převahu, ale kromě několika závarů naši branku neohrozili, a tak jsme zasloužené vítězství uhájili.
Trenér Leoš Cirkl:
Dnes náš tým podal kolektivní výkon, podpořený bojovností a nesmírnou snahou konečně doma zabodovat. Všichni hráči podali dobrý výkon. Zasloužené vítězství našeho týmu. 

B mužstvo – Torpédo Pardubice  3:1 (1:1)

Branky: 12. Vojtěch Rokyta, 63. Michal Katzer, 66. Tomáš Hladík
Sestava: Sirůček – Hladík T., Beránek Mar., Kmoníček, Pokorný, Hrečín, Štainer, Rokyta Voj., Hladík M., Machačný, Vorel
Střídali: Katzer, Váša
První poločas utkání jsme hráli zcela pod naši úroveň a jen díky šťastné brance Vojty Rokyty přímo z rohového kopu a dvojnásobného zaváhání hostujících hráčů, kteří dvakrát minuli prázdnou branku, byl poločasový stav utkání 1:1. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila a ve zbytku utkání jsme již dominovali. Utkání svými brankami rozhodli Katzer a Tomáš Hladík. I když náš výkon nebyl dobrý, získali jsme důležité tři body. Nicméně do příště se musíme herně výrazně zlepšit.

FK Orlicko – Dorost  1:1 (1:0)

Branka:  61. Adam Vencl
Sestava: Hryněnko – Hývl, Vančura, Hrobař, Kamas – Košař, Vosáhlo, Věříš, Horáček – Vencl, Kohler
Střídali: Macháček, Čapek, Dostál, Pohanka, Hauser
Do Ústí nad Orlicí jsme přijeli bez šesti hráčů a bylo to znát. Domácí byli od začátku lepší na míči, pohybem bez něj a postupně se přibližovali k našemu vápnu. Dostali jsme se pod tlak, vyrobili jsme chybu a soupeř ji z penalty potrestal. Do druhé půle jsme přidali na bojovnosti, důrazu i pohybu a hra se chvílemi vyrovnala. Půl hodiny před koncem domácí obrana vyrobila s brankářem hrubku a Vencl lobem trestal – 1:1. Poté nás soupeř začal tlačit. Hryněnko předvedl deset minut před koncem vynikající zákrok a tak vezeme cenný bod. Za druhý poločas si tento mladý tým zaslouží uznání. Velmi dobrý výkon předvedl čerstvý dorostenec Hývl.

Nemošice  – Starší žáci  4:3 (3:0)

Branky: 48., 62. Kryštof Pohanka, 76. Tomáš Hauser (pen)
Sestava: Zelinka – Babych, Rosenberger, Pohanka, Balý, Gamper, Hauser, Hataš, Jadrníček, Dostál, M. Kozubek              
Střídali: Žídek, Král, Havrda, Kárníková, L. Kozubek, Štrobich
Dne 10. září zavítali naši starší žáci na horkou půdu Nemošic. Utkání začalo v 9:30 hod očekávaným náporem domácích hráčů, kteří svůj tlak na naši obranu zúročili v 11.min, kdy po křížné nahrávce překonali našeho brankáře – 1:0. Po obdrženém gólu sice naši borci hlavu nesklopili a nadále se snažili přejít do ofenzivní činnosti, ale ve 30. minutě nás soupeř zaskočil přesnou střelou k tyči a zvýšil náskok na 2:0. V tu chvíli si naši borci už přáli, aby rozhodčí písknul poločas. Bohužel však po chybě v záloze se Nemošicím podařilo ve 38. minutě vstřelit třetí gól – 3:0 . Odpočinek a důrazná slova trenéra nakopla naše borce do druhé poloviny tak, že se nám podařilo ve 48. minutě snížit po individuálním úniku Kryštofa Pohanky na 3:1. Tentýž hráč obdržel v 51. minutě i žlutou kartu. Tuto chybu však bohatě odčinil v 62. min. zápasu, kdy zasadil soupeři kontaktní gól na 3:2. V tu chvíli začali nervy pracovat na obou stranách a soupeř v téže minutě vyfasoval taktéž žlutou kartu. Po krásném úniku nás soupeř fauloval a rozhodčí nařídil zcela oprávněnou penaltu, kterou proměnil Tomáš Hauser. Stav byl tedy v 76. min vyrovnán na 3:3.  Při posledním útoku soupeře byla dle úsudku rozhodčího nastřelena ruka našeho obránce a v poslední minutě utkání byla proti našemu týmu nařízena přísná penalta, kterou soupeř proměnil a celkově utkání rozhodl ve svůj prospěch 4:3. Našemu hráči Ondřeji Dostálovi byla ještě za protesty udělena žlutá karta. Celkově je nutno vyzvednout úsilí našich hráčů, kteří nepříznivý stav dokázali srovnat a nebýt sporné penalty v poslední minutě utkaní,  mohlo dojít ke spravedlivé remíze.

Nemošice  – Mladší žáci  2:1 (1:0)

Branka: 70. Matěj Dvořák
Sestava: Mercl – Zeman, Kadlec, Štrobich, Gasparovič, Jelínek, Minaříková, Remler, Kubín, Kocourek, Dvořák, Hoy, Rob, Resenberger, Moravec, Mareček, Širůček, L. Kozubek
Jako vždy velice kvalitní soupeř. První poločas předváděly oba týmy pohledný fotbal. Na obou stranách gólové šance. My jsme bohužel nedokázali využít na rozdíl od soupeře ani jednu.
Druhý poločas jsme hru více otevřeli a tím získali převahu. S ubíhajícím časem, ale ubývaly i síly a navíc soupeř střelou z dálky zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Za tohoto stavu se už nehrál moc kvalitní fotbal, ale spíše přetahovaná. V závěru utkání se nám konečně podařilo vstřelit alespoň jednu branku a korigovat výsledek, který neodpovídal hře. Musím skoro říct, že dnes nevyhrál ten lepší. Chválím všechny hráče.
FKP olé!!!

Starší přípravka

Starší přípravka – Paramo Pardubice  2:2
Branky: D. Domniků, Širůček
Vyrovnaný zápas, hodně bojovnosti z obou stran a zasloužená remíza. Vynikající výkon brankáře Davida Kollerta.

Starší přípravka – Chvaletice  5:3
Branky: D. Domniků 3x, Kollert, Širůček
Od začátku jsme kontrolovali vývoj utkání a nepřipustili jsme žádné komplikace. Hattrick Daniela Domniku a gól z přímého kopu, který zahrával a úspěšně zakončil brankář David Kollert, nám zajistil vítězství.

Starší přípravka – Dašice 3:6
Branky: Kopecký, D. Domniků, Priessnitz
Soupeře jsme od začátku pouze dotahovali a nepomohla ani trenérova motivační řeč o poločase. Nejblíže vyrovnání jsme byli za stavu 3:4, ale smůla v zakončení a zbytečné chyby v obraně dali podobu konečnému výsledku. Nepomohl ani závěrečný tlak, kdy jsme třikrát nastřelili brankovou konstrukci.

Hodnocení trenéra: Vynikající výkon celého týmu, který i bez několika chybějících hráčů základní sestavy statečně bojoval se silnými soupeři. Vítězství v turnaji bylo na dosah, ale bohužel se nám v posledním zápase trochu lepila smůla na paty. Gratuluji k prvním gólům v krajské soutěži starších přípravek Jakubovi Širůčkovi a Lukášovi Priessnitzovi.

Mladší přípravka

Mladší přípravka – Paramo Pardubice  15:3
Branky: Šnytrová 4x, Blüml 3x, Novotný 3x, Kracík 2x, Moravec, Dušek , Pilný

Mladší přípravka – Chvaletice  11:3
Branky: Pilný 4x, Novotný 2x, Kracík 2x, Moravec 2x, Dušek

Mladší přípravka – Dašice 18:0
Branky: Kracík 5x, Pilný 4x, Dvořák 4x, Novotný 3x, Dušek, Vašutová

Sestava: Jan Blüml, Jan Pilný, Natálie Šnytrová, Ema Vašutová, Eliáš Novotný, Adam Dvořák, Vítězslav Kracík, Vojtěch Dušek, Patrik Moravec

V sobotu, 10.9.2022, jsme odehráli 2. kolo krajské soutěže na hřišti Parama Pardubice, kde nám soupeři byli domácí, Chvaletice a Dašice. Asi jedinou větší výtku za celý turnaj jsme měli k prvnímu střídání, kluci se zase museli rozkoukat. Na tohle je potřeba si dávat pozor, protože silnější soupeř by toho určitě využil. Jinak ale zbytek turnaje odehráli skvěle, předváděli kolikrát velmi pohledné akce, převahu na balónu, byla tam dokonce i mezihra, na což se velmi hezky koukalo. Takovou třešničkou na dortu bylo to, že si úplně všichni vstřelili branku a že si k tomu vzájemně vypomohli. Doufáme, že nám takovou hru budou předvádět i v těžších zápasech, když si ověřili, že to funguje. Jednotlivce tentokrát vyzdvihovat nebudu, celý turnaj byl odehrán velmi dobře týmově, ale pogratuluji k vychytané nule, kdy svou premiéru v brance měl Jan Blüml a Natálii Šnytrové k prvnímu hattricku (4 branky dokonce). 

Napsat komentář