finálový turnaj KS – Třemošnice

Mladší přípravka – Litomyšl 3:7
Branky: Jan Pilný, Štěpán Heřmánek, Vojtěch Marek 

Mladší přípravka – Slatiňany 3:0
Branky: Jan Pilný, Štěpán Heřmánek, Adam Kopecký

Mladší přípravka – Staré Hradiště 2:4
Branky: Jan Pilný, Štěpán Heřmánek

Mladší přípravka – Dašice 1:2
Branky: Jan Pilný

Mladší přípravka – Holice 7:2 (play off)
Branky: 5x Jan Pilný, Jakub Širůček, Eliáš Novotný

Mladší přípravka – Dašice 7:1 (o 5. místo)
Branky: 4x Jan Pilný, Jakub Širůček, Eliáš Novotný, Adam Kopecký

Sestava: Šnytrová – Novotný, Širůček, Heřmánek – Pilný, Kopecký, Marek, Kollertová, Vašutová

V sobotu, 4.6. jsme odehráli finálový turnaj krajské soutěže. Jednalo se o vyvrcholení celé roční soutěže, kde jsme měli možnost ukázat, co jsme se za celý rok naučili a porovnat se s ostatními týmy. Na tento turnaj se nám bohužel sešlo celkem dost omluvenek, ale i tak jsme se s tím poprali se ctí. První zápas ve skupině jsme se utkali s Litomyšlí. V podstatě se jednalo o nejdůležitější zápas ve skupině, jelikož to byl soupeř, se kterým jsme se měli poprat o postupové místo do bojů o medaile. Bohužel, zápas jsme nezvládli hned od začátku. Od prvních minut jsme prakticky vůbec nehráli to, co umíme, neběhali jsme a soupeř to měl s námi velmi jednoduché. Během pár minut nám nasypali několik gólů a zápas byl ztracený. Jediné pozitivum bylo, že alespoň na konci zápasu jsme ukázali, že se tomuto soupeři umíme herně vyrovnat, bohužel to stačilo pouze na korigování výsledku. Před druhým zápasem jsme si s hráči museli promluvit, protože s takovými výkony nemělo cenu na turnaj ani jezdit. Hráči si to vzali k srdci a hned proti Slatiňanům, našemu druhému soupeři, to bylo znát. Výkon nebyl perfektní, ale zápas byl v podstatě v naší režii a došli jsme si pro pohodlné vítězství. Ve třetím zápase nás čekalo Staré Hradiště, soupeř, se kterým jsme vždy prohráli. To, co se od začátku dělo na hřišti, předčilo naše očekávání. Soupeře jsme od začátku dostávali pod tlak a Staré Hradiště poznalo nepoznané, v polovině zápasu prohrávalo 2:0. Kluci a holky doslova jezdili po zadku a soupeř si dost dlouho nevěděl s naším nasazením rady. V druhé polovině zápasu se ovšem soupeři povedlo skórovat, což v nás vyvolalo nervozitu a soupeř vycítil příležitost. Bylo to drama až do úplného konce, dle nás zápas hodný remízy, ovšem Staré Hradiště opět díky kvalitní střelbě dovedlo utkání k vítězství. V posledním zápase nám již výsledkově o nic nešlo, postup do bojů o 5. místo jsme měli zajištěný, proto i nasazení v tomto zápase bylo trochu vlažnější. Soupeřem nám byli Dašice a jednalo se celkem o vyrovnaný zápas, kde z naší strany bylo spousty neproměněných šancí. Zápas díky tomu nakonec vyhráli Dašice.
Teď už nás čekali jen dva zápasy o umístění. V prvním jsme narazili na Holice a zápas byl v naší režii hned od začátku. Konečně jsme začali proměňovat šance a v zápase jsme si došli pro pohodlné vítězství. Poslední zápas o konečné 5. místo byl odvetou ze skupiny, soupeřem nám byli opět Dašice. Vstup do zápasu byl doslova snový, 3:0 v prvním střídání a zbytek zápasu se odehrával již v tomto duchu. Konec zápasu už připomínal spíš exhibici a zápas jsme s přehledem dotáhli do vítězného konce.
Na turnaji jsme obsadili celkově 5. místo, což považujeme za solidní umístění vzhledem k absencím, které jsme měli.
Kromě prvního zápasu patří všem uznání a díky za předvedený výkon, turnaj si všichni odmakali, ovšem chtěl bych vyzdvihnout některé individuální výkony. Především všechny kluky v obraně, odehráli jsme celý turnaj pouze ve třech obráncích a Jakub Širůček, Eliáš Novotný a Štěpán Heřmánek na hřišti nechali úplně všechno. Pochvalu zaslouží i útočníci, jmenovitě Vojta Marek za svoji bojovnost o každý balón a Jan Pilný za úctyhodných 13 gólů na turnaji. Nesmíme zapomenout ani na výkon naší brankářky Natálie Šnytrové, která odchytala celý turnaj výtečně a i díky ní jsme se umístili na 5. místě. Na závěr chceme poděkovat všem, co nás přijeli podpořit, tedy všem příbuzným a kamarádům, podpora byla úžasná, vytvořili jste nám nádhernou fotbalovou atmosféru. 

Napsat komentář